<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
Політика
Україна
19.02.2022 760

Чи можуть "старі" політики повернути собі владу: оцінка експертів

Соціологи по-різному оцінюють шанси "старих" політиків знову повернути собі владу. Однак, вони не дають категоричних прогнозів.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Старі нові обличчя. Яких політиків українці хочуть бачити при владі".

Все буде визначатися тим, хто складе їм конкуренцію і які ще кандидати будуть у виборчому бюлетені.

"Під час президентства Петра Порошенка, коли його рейтинг знижувався, підросли рейтинги Юлії Тимошенко. Багато хто говорив, що після її поразки в 2014 році у неї не буде шансів відіграти цю різницю. Але їй все ж вдалося і в якийсь момент вона навіть зуміла обійти Порошенка. Якби не Зеленський, у Тимошенко були дуже реальні шанси перемогти в президентській кампанії", - вважає заступник виконавчого директора Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький.

Схожа тенденція зараз спостерігається в рейтингах Порошенка. З січневих опитувань КМІС і Центру Разумкова випливає, що відрив між п'ятим президентом і шостим скоротився до 2-3 процентних пунктів, зазначив соціолог.

Але якщо на великій політичній арені з'явиться новий кандидат, це може змінити розстановку сил.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можуть "старі" політики повернути собі владу: оцінка експертів 5.00 5 1
Політика / Україна
19.02.2022 760
Еще материалы раздела «Україна»