<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2022 5460

Ляшко назвав терміни завершення піка COVID-хвилі

За два-три тижні Україна пройде пік захворюваності цієї хвилі коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у п'ятницю, 18 лютого.

"Ми зараз проходимо пік захворюваності, ми бачимо другий тиждень поспіль вже зниження захворюваності. І це буде вже третій тиждень, який покаже, що зменшується кількість випадків і госпіталізацій у лікарні... Думаю, ще два-три тижні – і ми вже йтимемо вниз, якщо не буде жодних додаткових непередбачених особливостей штаму коронавірусу", – розповів міністр.

Він також повідомив, що зараз у лікарнях зайнято менше 40% ліжко-місць, які виділено під COVID.

"Це позитивні тенденції, які свідчать, що ми проходимо пік. І до того ж упродовж трьох останніх днів у нас кількість виписаних із лікарень перевищує кількість госпіталізованих – як дорослих, так і дітей", – додав Ляшко.

Він запевнив, що ризику для колапсу системи охорони здоров'я немає. "Зараз ми бачимо, що за такої кількості вакцинованих і за такої агресивності штаму ризику для колапсу системи охорони здоров'я немає", – сказав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ляшко назвав терміни завершення піка COVID-хвилі 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2022 5460
Еще материалы раздела «Україна»