НОВИНИ ДНЯ: Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталівсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2022 650

Загострення на Донбасі: Україна заперечує наступ і диверсії на хімоб'єктах

Українська сторона на тлі загострення на Донбасі спростовує заяви окупаційної влади про наступ і диверсії на хімічних об'єктах. Київ прихильний дипломатичному врегулюванню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

"Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди про нібито наступальні операції України або диверсії на хімічному виробництві. Україна не проводить і не планує жодних подібних дій на Донбасі. Ми повністю віддані виключно дипломатичному врегулюванню", - зазначив він.

Зазначимо, сьогодні окупанти поширили інформацію про нібито спроби диверсій на хімічних об'єктах заводу "Стірол" у Горлівці та на нафтобазі в Оленівці.

Як заявили в Генштабі ЗСУ, підрозділи Об'єднаних сил дотримуються мінських угод та норм міжнародного гуманітарного права.

"Отже, заяви про нібито обстріли населених пунктів з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія - країна-окупант", - йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Загострення на Донбасі: Україна заперечує наступ і диверсії на хімоб'єктах 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2022 650
Еще материалы раздела «Україна»