<
НОВИНИ ДНЯ: Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календаремвсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2022 669

Окупанти на Донбасі стріляють по власних позиціях, - заява військових

Російсько-окупаційні війська на Донбасі сьогодні здійснили чергову провокацію - відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях. Це відбувається з метою звинувачення українських військ у використанні важкого озброєння та створення картинки для російських пропагандистських ЗМІ.

3j0a1557_id79689_1300x867_2_650x410_20.02.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Оперативно-тактичне угруповання "Схід" у Facebook.

"Зокрема, близько 4:00 ранку розпочався обстріл позицій українських захисників в районі населеного пункту Водяне з напрямку населеного пункту Заїченко. За даними розвідки, одночасно з цим були зафіксовані розриви у районі населеного пункту Пікузи", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в угруповуванні "Схід", це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових.

"Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців. Слід зазначити, що противник продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії", - додали військові.

Нагадаємо, станом на 9 годину ранку 19 лютого з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 16 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Загинув один український військовий.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти на Донбасі стріляють по власних позиціях, - заява військових 5.00 5 1
Політика / Україна
20.02.2022 669
Еще материалы раздела «Україна»