НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2022 597

Джонсон закликав Захід зупинити Путіна і запобігти вторгненню в Україну

Заходу потрібна демонстрація єдності, якщо він хоче переконати президента Росії Володимира Путіна уникнути "катастрофічного" вторгнення в Україну. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зробив заяву перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки.

gettyimages_1232419773_id72939_1300x853_4_650x410_20.02.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

"Все ще є шанс уникнути непотрібного кровопролиття, але для цього потрібна переважна демонстрація Західної солідарності, що перевершує все, що ми бачили в новітній історії", - зазначив Джонсон в письмовій заяві для ЗМІ.

У триденній Мюнхенській зустрічі, яка почалася в п'ятницю, беруть участь високопоставлені особи, в тому числі віце-президент США Камала Харріс і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Я буду закликати до єдності перед обличчям потенційної російської агресії в Україні. І ця єдність абсолютно необхідна, якщо ми збираємося стримати акт агресії Володимира Путіна, який, на мою думку, стане абсолютно катастрофічним", - заявив Джонсон.

В офісі Джонсона заявили, що він виступить з аналогічним повідомленням у своєму виступі на конференції, а в Мюнхені також зустрінеться з кількома європейськими партнерами, щоб обговорити реакцію на російську кризу.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін прийняв рішення напасти на Україну. Він додав, що до російського вторгнення можливість дипломатичного вирішення конфлікту залишиться відкритою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Джонсон закликав Захід зупинити Путіна і запобігти вторгненню в Україну 5.00 5 2
Політика / Україна
20.02.2022 597
Еще материалы раздела «Україна»