<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Європа
21.02.2022 656

ЄС не може вічно пропонувати "оливкову гілку" Росії, - Мішель

Європейський союз не може вічно пропонувати "оливкову гілку" Росії, поки вона проводить ракетні випробування і загрожує вторгненням в Україну. Військова агресія призведе до масштабних санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ голови Європейської ради Шарля Мішеля на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, на тлі загострення на Донбасі і загрози російського вторгнення в Україну є велике питання, а чи хоче Кремль взагалі йти на діалог із Заходом щодо гарантій безпеки.

"Кілька днів тому їхні слова дали дуже маленький промінчик надії. Але їх дії приймають форму триваючого нарощування військової потужності, серйозних інцидентів на Донбасі, в тому числі і сьогодні. Ми не можемо вічно пропонувати оливкову гілку, поки Росія проводить ракетні випробування і продовжує накопичувати війська. Одне можна сказати напевно: якщо буде подальша військова агресія, ми відповімо масштабними санкціями", - зазначив Мішель.

Він підкреслив, що Євросоюз твердо підтримує Україну, суверенітет та її територіальну цілісність.

"Народ України зробив вільний вибір демократичних цінностей, верховенства закону і реформ, і це має велике значення. Але цей демократичний вибір сприймається Кремлем як екзистенціальна загроза через його можливе поширення на весь регіон", - додав Мішель.

Відзначимо, словосполучення "оливкова гілка" в даному контексті використано як символічний атрибут миру, злагоди і мудрості.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс закликав ЄС вже зараз ввести санкції проти Росії через ескалацію навколо України.

А Британія пригрозила, що може заборонити в'їзд російським олігархам.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС не може вічно пропонувати "оливкову гілку" Росії, - Мішель 5.00 5 1
Політика / Європа
21.02.2022 656
Еще материалы раздела «Європа»