<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
22.02.2022 656

До Києва прийшла метеорологічна весна. Зима тривала лише 48 днів

Починаючи з 6 лютого середньодобова температура повітря стабільно перевищує 0 градусів. Це свідчить про те, що до Києва майже на місяць раніше кліматичної норми завітала метеорологічна весна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію.

Як зазначають кліматологи, зима, яка розпочалась 20 грудня і закінчилась 5 лютого, тривала лише 48 днів, що на півтора місяці коротше за середні багаторічні показники.

Вона виявилась найкоротшою за історію спостережень, за винятком 2019-2020 рр., коли вона взагалі не спостерігалась.

"Зважаючи на прогноз Укргідрометцентру, середньодобові температури у Києві і надалі будуть позитивними", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними синоптиків, у третій декаді грудня в Києві почалася метеорологічна зима. З 20 грудня 2021 року середньодобова температура трималася нижче 0.

Оценка материала:

5.00 / 2
До Києва прийшла метеорологічна весна. Зима тривала лише 48 днів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
22.02.2022 656
Еще материалы раздела «Столиця»