НОВИНИ ДНЯ: На що підуть гроші у бюджеті на 2025 рік  Нова ракета Путіна: як істерика на $100 млн вилізе йому боком  Якою може бути погода в Україні в грудні: пояснення синоптиків  Росії бракує грошей на війну: Путін доручив зменшити виплати солдатам  За купівлю яких товарів можна отримати кешбек 10%: повний перелік  Трамп завершить війну на вигідних для України умовах - сенатор США  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.02.2022 953

Таку "шубу" ви ще не їли! Переможець МастерШеф11 навчає готувати звичний салат по-новому

"Шуба" - звичний зимовий салат, який часто готують не тільки на свята, але і в будні. І якщо класичний рецепт вам приївся, тоді варто спробувати оригінальний варіант від переможця шоу МастерШеф11 Богдана Шинкарьова.

Шеф-кухар розповів в Instagram, як зробити незвичну "шубу", яка встигла підкорити його друзів. Пише rbc.ua.

Оригінальна шуба зі скумбрією

Знадобитися:

Буряк

Картопля

Морква

Скумбрія

Сіль, спеції на смак

Лимонний сік

Желатин

Майонез за бажанням

Невеликі силіконові формочки

Приготування:

Відварюємо буряк, моркву і картоплю.

Дуже дрібно нарізаємо цибулю і кладемо в холодну воду з льодом.

Розбираємо копчену скумбрію, відокремлюємо м'якоть від кісток, дрібно нарізаємо.

Натираємо на тертці картоплю і моркву. Додаємо сіль і трохи лимонного соку.

Варений буряк нарізаємо, додаємо сметану або вершки та перебиваємо блендером.

Додаємо спеції: коріандр, сіль, перець і лимонний сік - все на смак.

Додаємо в бурякову масу желатин. Щоб мус не перетворився в гумову кульку, дотримуємося пропорції - 1,2 г желатину на 100 г бурякової маси. Тобто на 1 кг бурякової маси, 12 г желатину. Нагрійте масу вище 60 градусів, але не доводьте до кипіння, інакше желатин не спрацює. Тільки акуратно - без кришки ця маса буде дуже "стріляти".

Збираємо шубу:

Силіконову форму заповнюємо на половину буряковим мусом.

Кладемо в центр трохи моркви, туди ж картоплю, трохи цибулі, потім скумбрію.

Вирізаємо шматочок чорного хліба та акуратно вдавлюємо, як би проштовхуючи, всередину начинку, до моменту, поки бурякова маса не заповнить всю форму.

Відправляємо заготовки в морозилку на кілька годин. Заморожуємо, дістаємо з форми, даємо відтанути, і вуаля - все готово!

Оценка материала:

5.00 / 1
Таку "шубу" ви ще не їли! Переможець МастерШеф11 навчає готувати звичний салат по-новому 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.02.2022 953
Еще материалы раздела «Суспільство»