<
НОВИНИ ДНЯ: Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощіввсі новини дня
Політика
Україна
22.02.2022 495

Україна наполягає на санкціях за рішення Путіна щодо Донбасу

Визнавши "незалежність" терористичних організацій ДНР та ЛНР, Росія порушила норми міжнародного права та суверенітет України. Рішення не матиме правових наслідків, але є сигналом до дій для припинення агресії Росії.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Ми наполягаємо на застосуванні проти Росії болючих санкцій, щоб послати однозначний сигнал про неприпустимість подальшої ескалації. Настав час діяти для припинення агресії РФ і відновлення миру і стабільності в Європі", – сказано у повідомленні.

У МЗС наголосили, що українська дипломатія робить зараз усі можливі кроки для запобігання збройному конфлікту. Як зазначили у відомстві, наступні дії Росії "залежать від реакції світу на події".

У міністерстві заявили, що рішення Росії щодо Донбасу "не матиме жодних правових наслідків" – воно збільшує ескалацію ситуації і може означати вихід РФ із мінських домовленостей.

У МЗС запевнили, що українські дипломати розуміють усі ризики і не піддаються на провокації Росії – Україна йтиме шляхом політико-дипломатичного вирішення конфлікту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна наполягає на санкціях за рішення Путіна щодо Донбасу 5.00 5 1
Політика / Україна
22.02.2022 495
Еще материалы раздела «Україна»