<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
22.02.2022 740

У «Головній темі» колишня продавчиня зізналася, як стару рибу видають за свіжу

Нечесні продавці вміють продати залежаний товар, наче свіжий. До яких хитрощів вони вдаються, аби заробити більше – розповіла колишня продавчиня морепродуктів ексклюзивно для проєкту «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна».

dead69ea8564f52c60c456359abc8f6e-wide-big_22.02.22

«Можна взяти риб’ячу кров, або навіть кров від м’яса і змастити жабри. Покупець дивиться: ага, свіжа кров – значить свіжа риба», – пояснила колишня працівниця торгівлі.

Ще один досить поширений, так званий, лайфхак, котрий дозволяє надати старій рибі друге життя - це перебити її специфічний запах за допомогою спеціального розчину.

«Коли товар полежить пару днів – він має свій запах. Свіжа риба і навіть свіжозаморожена запаху взагалі не мають. Продавці роблять слабкий розчин марганцівки, туди опускають рибу на пару хвилин – і все, запах зник. Нею отруїтися не можна, але на смак і на вигляд вона така, ніби вату з’їв», – розповіла продавчиня.

Повернути товарний вигляд продавці-лайфхакери примудряються навіть, здавалося б, безнадійно застарілим морепродуктам. Проблема розв’язується просто: несвіжій рибі влаштовують водні процедури.

«Мої колишні колеги розповідали про такі ситуації. Якщо заморожена риба у них в сезон не продалась, то ви розумієте, як вона виглядає. Вона вже обвітрена, вона склеєна від того, що її заморожували-розморожували, у неї виходить на поверхню вже жовтий той жир. Продавці просто промивають таку рибу і викладають на прилавок, ніби свіжий завоз», - зізналась експрацівниця ринку.

Тому колишня продавчиня радить: перед приготуванням куплену заморожену рибу потрібно ще раз ретельно оглянути і перевірити, звернувши особливу увагу на консистенцію.

«Після розморожування рибу потрібно понюхати. І, звісно, якщо вона не щільна, абсолютно не така консистенція у неї, і, тим більше, якщо вона ще розповзається, розпливається, то таку рибу категорично не можна їсти», – наполягає колишня продавчиня.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 2
У «Головній темі» колишня продавчиня зізналася, як стару рибу видають за свіжу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Афіша
22.02.2022 740
Еще материалы раздела «Афіша»