<
НОВИНИ ДНЯ: Де візьмуть гроші для підвищення виплат військовим: у Верховній Раді пояснили   Кадрові зміни у вищому керівництві РФ: Путін подав сигнал Україні та Заходу – що він означає  Як приготувати смачне печиво з какао  Лавров зробив цинічну заяву щодо мирних перемовин з Україною: як відреагували в ЄС  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Корнієнко анонсував розгляд кадрових питань у Раді  Як приготувати котлети в духовцівсі новини дня
Політика
Росія
25.02.2022 1435

Комітет солдатських матерів Росії: На кордон з Україною відправляють строковиків

До початку війни з Україною на кордон було перекинуто російських солдатів-строковиків. Як повідомляє Укрінформ, про це інформує у ТГ-каналі розслідувальне видання "Агентство" з посиланням на Комітет солдатських матерів.

Голова правління організації Ольга Ларкіна розповіла виданню, що з початку тижня у комітеті отримали десятки дзвінків від матерів, які поскаржилися, що їхніх синів-призовників терміново відправили на український кордон, видавши бронежилети та бойову зброю.

Матері також пишуть у коментарях та групах російської соціальної мережі, що їхні сини-солдати, яких було перекинуто на кордон з Україною, не виходять на зв'язок. За словами Ларкіної, молодих людей змусили підписати контракти. У тих, хто відмовляється підписувати контракт, забирають військові квитки та ставлять штамп на них, або підписують контракти за них, зазначила голова Комітету солдатських матерів.

Організація володіє інформацією про відправлення до Білгородської області, що межує з Україною, солдатів з 752-го мотострілецького полку в місті Валуйки, навчальної військової частини в Коврові, 3-ї мотострілецької дивізії з Богучар, з Наро-Фомінської військової частини та Таманської дивізії.

Повідомляється, що серед тих, кого відправляють на кордон, - навіть ті військовослужбовці термінової служби, які потрапили до призову грудня 2021 року і ще не встигли пройти необхідну підготовку.

Раніше в Міноборони Росії заявляли, що відправлення на війну солдатів-строковиків виключено. За законом їх можна спрямовувати у зону бойових дій не раніше, ніж через чотири місяці після початку служби в армії.

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та почала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується військовий стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Розслідувальний проект "Агентство" створено відомим російським журналістом Романом Баданіним (був редактором РБК, телеканалу "Дождь") після закриття його видання "Проект", яке в Росії було включено до списку небажаних організацій. Самого Романа Баданіна включили до реєстру "іноагентів".

Оценка материала:

5.00 / 1
Комітет солдатських матерів Росії: На кордон з Україною відправляють строковиків 5.00 5 1
Політика / Росія
25.02.2022 1435
Еще материалы раздела «Росія»