<
НОВИНИ ДНЯ: Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі рокивсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.02.2022 788

Новий пакет санкцій ЄС вдарить по нафтовому ринку Росії

Другий пакет санкцій Євросоюзу містить обмеження щодо нафтового ринку Росії. Крім того ЄС введе заборону на продаж літаків і техніки російським авіакомпаніям.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн в Twitter.

Санкції вдарять по нафтовому сектору, оскільки через них "Росія не зможе модернізувати свої нафтопереробні заводи".

"Ми націлені на енергетичний сектор, ключову область економіки, яка особливо вигідна Російській державі", - заявила вона.

За словами глави ЄК, нові заходи можуть торкнутися до 70% банківського сектора Росії. Євросоюз має намір обмежити країні доступ до технологій, у тому числі до напівпровідників, і ввести візові обмеження. Вони торкнуться дипломатів, пов'язаних з ними груп і бізнесменів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що Сполучене Королівство надасть Україні додатковий пакет військової допомоги. Зокрема, буде виділено оборонне озброєння.

США у відповідь на збройну агресію Росії проти України ввели санкції проти найбільших банків Росії - "Сбербанку" і "ВТБ". Крім того, під обмежувальні заходи потрапило оточення президента РФ Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Новий пакет санкцій ЄС вдарить по нафтовому ринку Росії 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.02.2022 788
Еще материалы раздела «Економіка»