<
НОВИНИ ДНЯ: Ціна історії: через унікальну археологічну знахідку в Греції призупинили важливе будівництво  ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISW  Китай просуває свій "мирний план" перед українським самітом в Швейцарії, - Reuters  Королівський бісквіт "Вікторія": як приготувати відомий класичний десерт  День батька в Україні 2024 року: якого числа вітати татусів і як виникло це свято  Дощі з грозами та максимум +23: синоптики розповіли про погоду у Київській області  "Росія не може значно просунутися на фронті": які існують три сценарії закінчення війни в Українівсі новини дня
Політика
Росія
28.02.2022 1845

На антивоєнних акціях у Росії жорстко затримали 1 150 осіб

У Росії четвертий день відбуваються акції протесту проти війни Росії з Україною. До 18:00 (мск) 27 лютого затримано 1150 людей у ​​45 містах країни

Про це повідомляє Укрінформ, із посиланням на правозахисний портал ОВД-інфо.

Кількість затриманих різко зросла у другій половині дня. Як завжди, найбільше затримань у Москві – 578 осіб. У Петербурзі – 221 затриманий. Багато затримань також у Казані, Самарі, Новосибірську, Краснодарі, Челябінську.

Жорсткі затримання розпочалися у російських містах, зокрема, у Москві та Санкт-Петербурзі, у другій половині дня. Опозиційний білоруський ТГ-канал NEXTA Live публікує фото та відео затримань біля Гостиного двору на Невському проспекті, який останнім часом став традиційним місцем проведення антивоєнних акцій. Жорсткі затримання йдуть також у центрі Москви.

Сьогодні у першій половині дня російські активісти відзначали сьому річницю вбивства опозиціонера Бориса Нємцова. Експерти покладають відповідальність за вбивство на президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Путін 24 лютого оголосив про початок так званої "спеціальної військової операції на Донбасі".

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Оценка материала:

5.00 / 1
На антивоєнних акціях у Росії жорстко затримали 1 150 осіб 5.00 5 1
Політика / Росія
28.02.2022 1845
Еще материалы раздела «Росія»