<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2022 1424

На рахунку "Привида Києва" вже 10 збитих російських літаків

Легендарний український ас, якого вже встигли прозвати "примарою Києва", за чотири дні війни здобув 10 перемог у повітряних боях проти літаків окупантів.

imgonline_com_ua_resize_q49dozwx5g5zmlz_650x410_28.02.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Його називають "Привидом Києва", хоча він захищає нашу безпеку, як справжній Ангел. У небесних боях український пілот вже збив 10 літаків окупантів. Так тримати. Разом переможемо!", – сказали у відомстві.

Що відомо про "Привида Києва"

Вперше про цього пілота заговорили на другий день війни, 25 лютого. "Привид Києва" літає на багатоцільовому винищувачі четвертого покоління Міг-29. Тоді повідомлялося, що він знищив 6 ворожих винищувачів за 30 годин.

Всього на той момент було збито 10 російських літаків. За останньою офіційною інформацією від Міноборони, за весь час війни ліквідовано 26 літаків і 27 гелікоптерів окупантів.

Нагадаємо, що союзники передали Україні велику партію ракет класу "повітря-повітря". У командуванні Повітряних Сил сказали, що вони вже під крилами наших винищувачів. Льотчики запевнили, що на всіх окупантів вистачить.

Оценка материала:

5.00 / 2
На рахунку "Привида Києва" вже 10 збитих російських літаків 5.00 5 2
Політика / Україна
28.02.2022 1424
Еще материалы раздела «Україна»