НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Світ
28.02.2022 731

Британія вводить санкції проти центробанку РФ

Велика Британія розширить санкції проти Росії і введе їх щодо Банку Росії. Санкції вводяться за вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення британського уряду.

"Сьогодні уряд Великої Британії оголосив про свій намір вжити додаткових обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши їх на центральний банк Російської Федерації (ЦБ РФ)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляло РБК-Україна, Євросоюз ввів санкції проти Центрального банку Росії через вторгнення в Україну. Російському регулятору заборонені операції, пов'язані з управлінням резервами та активами. Таким чином, заморожені 630 млрд доларів резервів РФ.

Згідно з даними Банку Росії на 30 червня 2021 року, на долар США припадало 16,4% резервів, на євро - 32,3%, на фунт стерлінгів - 6,5%, на юань - 13,1%. У Китаї знаходиться близько 14% резервів, а в юрисдикції ЄС, США, Канади і Великобританії - близько 40%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія вводить санкції проти центробанку РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
28.02.2022 731
Еще материалы раздела «Світ»