<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024всі новини дня
Політика
Україна
28.02.2022 1188

Шмигаль: Україна подає заявку на вступ у ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив у понеділок, 28 лютого, що Україна подає заявку на вступ у Євросоюз за спеціальною процедурою.

"Українці давно довели, що всі ми є невід'ємною частиною європейської спільноти. Настав час закріпити це на папері. Україна подає заявку на вступ у ЄС за спеціальною процедурою", - написав він у телеграм.

Шмигаль зазначив, що прийняти Україну в ЄС за новою особливою процедурою напередодні після розмови з ним запропонував прем'єр Словаччини Едуард Гегер.

Також уночі президент Володимир Зеленський розмовляв із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Дії загарбника отримали небачений спротив. Українці вже давно зробили свій цивілізаційний вибір. Ми сподіваємося, що рішення буде ухвалено невідкладно. Як зазначив президент, це і можливо, і справедливо", - підсумував Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 3
Шмигаль: Україна подає заявку на вступ у ЄС 5.00 5 3
Політика / Україна
28.02.2022 1188
Еще материалы раздела «Україна»