<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.03.2022 820

Ляшко звернувся до лікарів Росії: засудіть війну, не бійтеся сказати правду пацієнтам

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звернувся до російських лікарів. Він закликав засудити відкрито війну проти України та сказати правду своїм пацієнтам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його пост у Facebook.

"Медичні працівники та представники медичної науки, які проживають та працюють в Російській Федерації. Як лікар до лікарів, як міністр охорони здоров’я України звертаюсь до вас. Звертаюсь не з проханням, а з чітким посланням! Ви ще напевно думаєте, що в Україні, проводиться якась "військова операція", яка не має ніякого відношення до вас чи вашої роботи? То це не так!" - звернувся Ляшко.

Він зазначив, що Україні йде війна, ба більше навіть не війна, а тероризм, який координується діями президента РФ.

"Це тероризм, тому що ваші військові обстрілюють мирні квартали наших міст, стріляють в машини екстреної медичної допомоги, руйнують наші лікарні бомбами, не дають довести ліки та продукти харчування в лікарні, вбили вже 16 дітей (ще 45 дітей з різними ступенями поранень врятували наші медики), …", - написав Ляшко.

Глава МОЗ підкреслив, навіть на шосту добу війни, лікарі РФ, які, зокрема, давали клятву Гіппократа і обіцяли "чисто и непорочно проводить свою жизнь и своё искусство" просто спостерігають, як дії російського лідера призводять до гуманітарної катастрофи.

"Ви не зробили жодної дії, щоб засудити та зупинити війну в Україні, щоб принаймні проявити солідарність до ваших колег по професії, не кажучи вже просто про те, щоб засудити смерті невинних громадян. Ви продовжуєте думати, що це десь там, і це вас не буде стосуватись. Це не "там". Це тут! У вільній і незалежній Україні, яку підтримує весь цивілізований світ!", - зауважив Ляшко.

Своєю чергою він звернув увагу на те, що лікарі в РФ та науковці, вже найближчим часом відчують дію санкцій, які запровадила світова спільнота проти Росії, намагаючись стримати цей божевільний марш.

"Скоро й ви відчуєте, що таке бути без ліків провідних світових виробників, які не приїдуть до вас в країну, яку вже ігнорує весь світ.Ви відчуєте те, що відчуваю сьогодні я, коли через дії окупантів, які прийшли з вашої країни, не можу доставити до міст, на шляхах і околицях яких відбуваються бойові дії, ліки, які повинні були б врятувати чиєсь життя. Ви будете дивитись в очі своєму пацієнту, якому не зможете допомогти, і задумаєтесь, чому я не вийшов 24, 25, … лютого чи 1 березня на площу з вимогою зупинити війну", - наголосив міністр.

Він додав, що лікарів РФ вже виключають зі світових професійних асоціацій, позбавлять можливості публікуватись в світових наукових журналах та вже позбавили можливості відвідати більшість країн світу і взяти участь у світових конгресах і побачити інноваційні розробки медичної галузі.

"Якщо це вас влаштовує, то продовжуйте не помічати військову агресію Російської Федерації проти України. Якщо ні, і ви прагнете і далі присвячувати своє життя тому, через що колись прийшли в цю професію – допомагати людству, якщо у вас залишилось в серці те, що є в кожного нашого, українського медика, вийдіть на площі своїх міст. Засудіть війну відкрито! Не бійтеся! Скажіть правду своїм пацієнтам. Допоможіть нам, українцям, врятувати світ!" - закликав Ляшко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ляшко звернувся до лікарів Росії: засудіть війну, не бійтеся сказати правду пацієнтам 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.03.2022 820
Еще материалы раздела «Суспільство»