<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  США передадуть Україні більш далекобійну зброю, - Нуланд  Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецепт  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти грошівсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2022 753

Окупанти зазнають опромінення в Чорнобильській зоні, – Енергоатом

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки відзвітував про нехтування російськими загарбниками елементарними правилами захисту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний Telegram-канал Енергоатому.

У Чорнобильській зоні відчуження окупанти зазнають високих доз зовнішнього та внутрішнього опромінення. Відомство зазначило, що невігластво, нерозуміння небезпеки та нехтування правилами призводять до прикрого самогубства.

"Знаходячись у зоні відчуження зараз та вочевидь не володіючи навичками із забезпечення особистої безпеки при роботі на радіоактивно забрудненій території, загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, яке, без сумніву, матиме стохастичний прояв у формі онкозахворювань", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російські війська захопили Чорнобильську АЕС після вторгнення з території Білорусі.

Внаслідок цієї операції працівники ЧАЕС опинилися в заручниках, але станція продовжила роботу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти зазнають опромінення в Чорнобильській зоні, – Енергоатом 5.00 5 1
Політика / Україна
01.03.2022 753
Еще материалы раздела «Україна»