<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2022 610

Росіяни використовують проти населення заборонені касетні боєприпаси

Російські війська з перших днів вторгнення використовують в Україні заборонену "Конвенцією про касетні боєприпаси" зброю.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bellingcat.

Касетні боєприпаси - це вид зброї, який розкидає над ціллю невеликі розривні суббоєприпаси. Ці суббоєприпаси розсіюються і вибухають на великій площі, що збільшує збиток і втрати.

Нижче показаний фрагмент некерованої ракети РСЗВ, що провалився через кілька поверхів багатоквартирного дому.

А це обстріл в районі 7-ї дитячої лікарні на Клочківській, Харків, знятий на відеореєстратор авто, водій якого дивом врятувався під час вибухів суббоєприпасів.

Ці залишки ракетних двигунів реактивних систем залпового вогню БМ-30 були задокументовані в різних районах Харкова.

Повідомляється, що ЗС РФ використовують реактивні снаряди з касетними боєприпасами для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-27 "Ураган" і БМ-30 "Смерч".

Вони мають касетну бойову частину, в якій знаходяться суббоєприпаси і яка в кінці польоту відділяється від хвостової частини з двигуном. Після розсіювання боєприпасів ракетний двигун і залишки боєголовки продовжують летіти далі по траєкторії і часто встромляються в землю.

Дитячий садок в Охтирці Сумської області 25 лютого також був обстріляний таким видом зброї. Це доводять характерні чорні плями на даху.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни використовують проти населення заборонені касетні боєприпаси 5.00 5 2
Політика / Україна
01.03.2022 610
Еще материалы раздела «Україна»