<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Світ
01.03.2022 785

SWIFT готується відключити російські банки, інші платформи вже припинили операції з РФ

SWIFT заявила, що очікує інструкцій, які російські банки влада хоче відключити від глобальної системи. Європейський Союз, США, Канада і Великобританія домовилися в суботу виключити окремі російські банки з SWIFT, у зв'язку з введенням санкцій у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми завжди будемо дотримуватися законів про санкції. Ми взаємодіємо з владою, щоб зрозуміти, на які організації будуть поширюватися ці нові заходи, і відключимо їх, як тільки отримаємо юридичні інструкції для цього", - йдеться в заяві SWIFT.

Банки використовують SWIFT, що базується в Бельгії, для щоденної відправки мільйонів інструкцій для платежів на трильйони доларів у міжнародній торгівлі.

Рада ЄС, яка, як очікується, опублікує список порушених банків, не змогла дати негайних коментарів.

Світова фінансова система розриває зв'язки з Росією і її банками, щоб перешкодити російським компаніям залучати кошти на зарубіжних ринках.

Європейська розрахункова компанія з цінних паперів Euroclear заявила у вівторок, що більше не буде приймати рубль в якості розрахункової валюти, і негайно закриває свій рахунок в ING Bank в Москві.

Джерела на ринку повідомили, що Bloomberg позначив Російські суверенні облігації, а також цінні папери, пов'язані з російськими банками ВТБ і Сбербанк, попереджувальною міткою про те, що "санкції застосовуються до цього цінного паперу", хоча торги тривали.

Лондонська фондова біржа заявила у вівторок, що припинить торги двома глобальними депозитарними розписками (НДР) російського банку ВТБ після того, як британський фінансовий регулятор призупинив їх дію через санкції.

Однак лістинги Газпрому і Сбербанку на LSE як і раніше торгувалися і різко знизилися протягом дня.

Данський Saxo Bank заявив, що призупинив торгівлю парами російського рубля з іншими валютами, такими як долар і євро.

Найбільші розрахункові компанії з цінних паперів, а також Deutsche Boerse у Франкфурті, ICE і Nasdaq в Нью-Йорку оголосили про введення обмежень на російські торги.

Оценка материала:

5.00 / 2
SWIFT готується відключити російські банки, інші платформи вже припинили операції з РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
01.03.2022 785
Еще материалы раздела «Світ»