<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2022 577

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата в члени ЄС

Переважною більшістю голосів Європейський парламент затвердив резолюцію з рекомендаціями членам Євросоюзу працювати над наданням Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний твіттер Європарламенту.

Європейський парламент віддав 637 голосів "за" рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени союзу. Проти проголосували лише 13 парламентарів.

Ухвалена резолюція складається з кількох пунктів. Окрім рекомендації про надання статусу кандидата в члени ЄС, Європарламент також засудив агресію Росії щодо України та вимагає від Москви вивести свої війська з української території.

Резолюція Європарламенту має рекомендаційний характер. Усі рішення щодо статусу кандидата та плану вступу в Євросоюз спільно ухвалюють країни-члени.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата в члени ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
01.03.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»