<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2022 2739

Ракетний удар по Харкову. Окупанти задіяли стратегічний бомбардувальник

Російські окупанти завдали ракетного удару по Харкову, використавши стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Літак, не заходячи в повітряний простір України, випустив по сплячому місту близько 16 ракет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України.

28 лютого, стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3, немов на навчаннях, не перетинаючи лінію державного кордону, завдав ударів по житлових кварталах Харкова", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що літак не заходив у повітряний простір України. Бомбардувальник здійснив чотири заходи по курсу населений пункт Беседино (Курська область) - Бєлгород і випустив по місту близько 16 ракет класу "повітря-поверхня".

За попередніми даними, в результаті цього авіаудару загинули десятки харків'ян, у тому числі і діти. Цей злочин зафіксували Повітряні Сили Збройних сил України. Ракетний удар був нанесений 28 лютого в період з 19:07 до 19:51.

У Міноборони підкреслили, що всі матеріали по цьому авіаудару будуть передані в Гаагу. "Штурмувати місто окупанти не наважуються, тому що гарантовано будуть знищені, тому вдалися до повітряного тероризму, вбиваючи мирних харків'ян", - додали в оборонному відомстві.

Нагадаємо, 28 лютого Харків кілька разів піддався масованому ракетному і артилерійському обстрілу. Окупанти використовували РСЗВ" Град", артилерію великого калібру і ракети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракетний удар по Харкову. Окупанти задіяли стратегічний бомбардувальник 5.00 5 2
Політика / Україна
02.03.2022 2739
Еще материалы раздела «Україна»