<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2022 666

Путін хоче повернути в Україну Януковича, - ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін хоче повернути президента-втікача Віктора Януковича в Україну. Янукович зараз перебуває в білоруській столиці Мінську і готується до спецоперації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на УП.

За даними джерела видання в українській розвідці, Кремль готує інформаційну операцію або акції з повернення в Україну Януковича.

Водночас у розвідці не виключають, що найближчим часом може бути опубліковано звернення від імені Януковича до українського народу.

Нагадаємо, Віктор Янукович під час Революції Гідності втік з України. З 2014 року він ховається в російському Ростові. Всі ці роки політик на людях з'являється нечасто.

Він провів кілька прес-конференцій, але за останні більше півроку від нього нічого не чути. Тільки кілька заяв в письмовому вигляді через адвокатів.

У січні 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років в'язниці. Його визнали винним у державній зраді, зокрема, шляхом звернення у 2014 році до президента Росії Володимира Путіна із закликом ввести російські війська в Україну. Торік вирок був підтверджений Верховним судом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін хоче повернути в Україну Януковича, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
02.03.2022 666
Еще материалы раздела «Україна»