<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2022 795

Близько 836 тисяч українців стали біженцями через російську війну

Кількість біженців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну Росії проти України станом на 1 березня, становить 835 928 осіб.

Про це йдеться на сайті Агентства ООН у справах біженців.

Зокрема, 454 000 осіб поїхали з України до Польщі, 116 000 – до Угорщини, 67 000 – до Словаччини, 65 000 – до Молдови, 43 000 – до Росії, 38 000 – до Румунії та 350 – до Білорусі.

За оцінками ООН, 12 млн осіб всередині України потребуватимуть допомоги й захисту, а найближчими місяцями понад 4 млн українських біженців можуть потребувати захисту і допомоги у сусідніх країнах.

Крім того, 52 тисячі українців поїхали в інші європейські країни.

"Сім'ї з маленькими дітьми ховаються в підвалах і на станціях метро або рятуються втечею під жахливі звуки вибухів і виючі сирени. Кількість постраждалих швидко зростає. Це найтемніша година для народу України. Нам треба посилити нашу відповідь зараз, щоб захистити життя та гідність простих українців". Ми повинні відповісти співчуттям і солідарністю", – сказала глава гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

Також повідомляється, що у терміновому призові запитується 1,1 млрд доларів для надання допомоги 6 млн осіб в Україні протягом перших трьох місяців.

Програма містить багатоцільову грошову допомогу найбільш уразливим верствам населення, продовольчу допомогу, водопостачання та санітарію, підтримку медичних і освітніх послуг, а також допомогу у притулку для відновлення пошкоджених будинків. План також спрямований на надання підтримки владі в обслуговуванні і створенні транзитних і приймальних центрів для переміщених осіб і запобіганні гендерному насильству.

Водночас Міжвідомчий регіональний план реагування на ситуацію з біженцями (РРП) для ситуації в Україні передбачає попереднє виділення 550,6 млн доларів на допомогу біженцям у Польщі, Республіці Молдова, Угорщині, Румунії та Словаччині, а також в інших країнах регіону. Програма має на меті допомогти їм надати притулок, предмети першої необхідності, грошову допомогу, а також психіатричну і психосоціальну підтримку біженцям з України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Близько 836 тисяч українців стали біженцями через російську війну 5.00 5 2
Політика / Україна
02.03.2022 795
Еще материалы раздела «Україна»