<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Росія
03.03.2022 798

Росія наближається до дефолту через війну проти України

Цього місяця Росія повинна погасити держоблігації на суму понад 700 млн доларів. Теоретично у неї вистачає резервів для покриття боргу, але санкції і заморозка активів можуть перешкодити цим планам. Аналітики JPMorgan та інших організацій вважають, що це значно збільшило ймовірність дефолту країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Санкції Сполучених Штатів щодо російських державних організацій, контрзаходи всередині Росії щодо обмеження зарубіжних платежів і порушення платіжних ланцюжків створюють для Росії серйозні перешкоди для здійснення платежів за облігаціями за кордоном", - йдеться у звіті JPMorgan.

За словами аналітиків, першою вирішальною датою є 16 березня, коли повинні бути виплачені два купонних платежі за облігаціями. Хоча, як і в більшій частині російського боргу, в них вбудований 30-денний "пільговий період", який відсуне формальний момент дефолту до 15 квітня.

Побоювання з приводу дефолту послідували за попередженням Інституту міжнародних фінансів (IIF) на цьому тижні, в якому наголошується, що приблизно половина валютних резервів Росії в розмірі 640 млрд доларів була фактично заморожена міжнародними санкціями.

Capital Economics також попередила в середу про зростаючі ризики дефолту. В першу чергу це вдарить по міжнародних інвесторах - за даними російського Центробанку, на кінець минулого року іноземці володіли державним боргом Росії в доларах і рублях на суму 20 млрд доларів.

"Ймовірність того, що уряд і компанії не зможуть або не захочуть погасити зовнішній борг, значно зросла", - відзначили аналітики.

Нагадаємо, що Україна обговорює із західними партнерами нові санкції відносно Російської Федерації. Такі економічні заходи зможуть зупинити путінську агресію проти України.

Раніше американська розвідка повідомляла, що Путін "вкрай розгніваний" з приводу західних санкцій, введених у відповідь на його напад на Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія наближається до дефолту через війну проти України 5.00 5 1
Політика / Росія
03.03.2022 798
Еще материалы раздела «Росія»