НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.03.2022 2337

Вартість російських компаній, які торгуються на Лондонській біржі, впала на 570 мільярдів доларів

За останні 2 тижні вартість акцій найбільших російських компаній, які торгуються на Лондонській фондовій біржі, впала на 98%. Капіталізація компаній зменшилася сумарно на 570 млрд доларів.

Про це свідчать підрахунки Bloomberg. Пише Економічна правда.

Так, індекс Dow Jones Russia GDR, до якого входять 23 цінних паперів великих російських компаній, впав на 98% за останні 2 тижні. Сумарна вартість таких компаній, як "Газпром", "Сбєрбанк" та "Роснєфть" впала на 572 млрд доларів.

Зокрема, акції "Газпрому" скоротилися на 98%, металургійної компанії "Сєвєрсталь" — на майже 100%, акції "Роснєфті" — на 65%, а "Лукойла" — на 98%.

Торги на російських фондових біржах наразі не відбуваються взагалі. Їх призупинив російський центробанк.

Раніше Сбербанк оголосив про вихід з європейського ринку, його акції подешевшали до 1 цента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вартість російських компаній, які торгуються на Лондонській біржі, впала на 570 мільярдів доларів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
03.03.2022 2337
Еще материалы раздела «Економіка»