<
НОВИНИ ДНЯ: Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2022 981

Окупанти мобілізують населення "ЛДНР", щоб пустити його на "гарматне м'ясо", - Залужний

Військове керівництво РФ проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях "ДНР" та "ЛНР", аби задіяти населення у війні проти України на підконтрольних територіях.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний. Пише rbc.ua.

"Російське військове керівництво провело мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та формує підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території", - повідомив Залужний.

За його словами, більшість із цих людей мають російські паспорти. Частину з них зараз перекидають через територію Ростовської області, Краснодарський край та тимчасово окупований Крим для проведення морської наступальної операції із захоплення Одеси.

Іншу частину вивезли в Бєлгород для штурму Києва в першому ешелоні у якості "гарматного м’яса".

"Це воєнний злочин і кричуще порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Це також черговий доказ повного підпорядкування 1 і 2 АК 8-ій армії ЗС РФ", - додали в ЗСУ.

Раніше ми писали, що ворог від початку вторгнення Росії в Україну вже втратив 9 тисяч особового складу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти мобілізують населення "ЛДНР", щоб пустити його на "гарматне м'ясо", - Залужний 5.00 5 2
Політика / Україна
03.03.2022 981
Еще материалы раздела «Україна»