<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні  Золото подорожчало до рекордного рівня на тлі загибелі президента Іранувсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2022 785

Зеленський: Світ нерішучий, але він сильніший за військових Путіна

Президент України Володимир Зеленський дорікнув світові у нерішучості дій стосовно захисту України.

Про це він сказав в інтерв'ю іноземним ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання зараз у нерішучості світу. Бо світ сильніший за військових президента Путіна. І дуже б не хотілося, щоб будь-які рішення щодо дипломатії, щодо Європи, щодо НАТО, щодо України, ядерної зброї і щодо всього цього залежали тільки від цієї команди (керівництво РФ - ред.), яка народилась, живе і помре у військовій формі в Росії. Адже військові повинні захищати, вони не повинні наступати. Тому весь світ запізнився з Україною", - заявив Президент.

Він зазначив, що усім країнам світу уже сказали про це їх власні народи, які щодня виходять на площі міст. "Ви бачите, що відбувається на площах світу, вони виходять і підтримують Україну. Бо це люди і вони розумніші за всіх керівників. Але весь світ повинен знати, що він запізнився з цією політикою", - наголосив Зеленський.

І питання не втому, сказав він, що хтось гарно ставиться до України, чи погано, просто ніхто не розраховував на те, що Росія так себе поведе. "Впевнений, що більшість цих народів і всіх цих лідерів гарно ставляться до України. Ніхто не розраховував, що у сучасному світі людина може вести себе як звір", - підкреслив Президент.

24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський: Світ нерішучий, але він сильніший за військових Путіна 5.00 5 1
Політика / Україна
04.03.2022 785
Еще материалы раздела «Україна»