<
НОВИНИ ДНЯ: Ізраїль не вчиняє геноцид у Секторі Газа, - Байден  Коли буде свято Івана Предтечі 2024 року: нова дата, традиції і історія свята  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні  Укргідрометцентр про погоду в Україні: "Маємо доволі оптимістичні новини"  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травнявсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2022 663

"Так треба". Флагман ВМС "Сайгадачний" підтопили в Миколаєві в перший день війни

У Миколаєві потопили знаменитий флагман ВМС України "Гетьман Сагайдачний". Це сталося ще в перший день вторгнення Росії в Україну, але підтвердження з'явилося тільки зараз.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Флагман ВМСУ "Гетьман Сагайдачний" підтопили в порту Миколаєва. Так потрібно. Після війни швидко його піднімемо і відновимо", - сказано в повідомленні.

Стали відомі й деталі: українські моряки підтопили судно ще 24 лютого, в перший день війни. Ймовірно, щоб у разі чого не дістався окупантам. Він стояв на ремонті в Миколаєві та був не боєздатний.

Флагман "Гетьман Сагайдачний" - багатоцільовий корабель Військово-Морських сил України, флагман ВМС України. Був побудований в 1990 році, в 1992 році – спущений на воду. З 2 квітня 1993 – включений до бойового складу ВМС України. Названий на честь Петра Сагайдачного.

У 2014 році перебував у Криму, і капітан корабля Роман П'ятницький відмовився виконувати накази російських окупантів. Весь особовий склад залишився вірним присязі та народу України.

Далі "Гетьман Сагайдачний" базувався в Одесі, а з липня 2021 року – знаходився в Миколаєві, на суднобудівно-судноремонтному заводі "Нібулон".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Так треба". Флагман ВМС "Сайгадачний" підтопили в Миколаєві в перший день війни 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2022 663
Еще материалы раздела «Україна»