<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
04.03.2022 546

"Радіація не знає, де Росія". Зеленський звернувся до росіян через удар по Запорізькій АЕС

Президент України Володимир Зеленський звернувся до росіян у зв’язку з обстрілами окупантів Запорізької АЕС. Він попросив їх вийти на вулиці і говорити, що вони хочуть жити.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення Зеленського.

"Російські люди, я хочу звернутися до вас, як це взагалі можливо? Ми ж у 1986 році боролися з наслідками Чорнобильської катастрофи. Ви повинні пам'ятати розкиданий вибухами графіт, жертв, евакуацію з Прип'яті та 30 км зони. Як же можна це забути?" - вигукнув він.

За словами Зеленського, якщо пам'ять про ті трагічні дні жива, то росіяни мають сказати своїй владі, що хочуть жити.

"Радіація не знає де Росія", - констатував президент.

Як повідомлялось, в цьому ж відеозверненні президент України Володимир Зеленський заявив, що у російських військових повністю відбита пам'ять про Чорнобиль. Оскільки сьогодні вночі окупаційні танкісти обстрілювали Запорізьку АЕС.

Нагадаємо, пізно вночі 4 березня російські окупанти потрапили в перший енергоблок Запорізької АЕС. На момент 7 ранку пожежа була загашена. За даними рятувальників, на щастя, жертв і постраждалих в результаті події немає.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Радіація не знає, де Росія". Зеленський звернувся до росіян через удар по Запорізькій АЕС 5.00 5 1
Політика / Світ
04.03.2022 546
Еще материалы раздела «Світ»