<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Україна
05.03.2022 502

Ткаченко закликає ЄС негайно застосувати санкції до всіх пропагандистських каналів агресора

Міністр культури та інформаційної політики звернувся до міністрів культури Європейського Союзу з проханням застосувати санкції до російських каналів пропаганди.

Про це Олександр Ткаченко написав у своєму Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Звернувся до міністрів культури Європейського Союзу із закликом: негайного застосувати санкції до всіх каналів пропаганди держави-агресора; припинити всі рекламні виплати на користь компаній країни-агресора; розірвати рекламну співпрацю компаній Європейського Союзу з російськими пропагандистськими ресурсами та пов’язаними особами; підтримати трансляцію українського об’єднаного телеканалу «#UAразом», який об'єднує всі національні телеканали на супутнику», - йдеться в повідомленні.

Це, на думку міністра, допоможе розкрити всьому світові правду про військову агресію росії проти України.

Ткаченко повідомив, що у Херсонській області загарбники поширюють фейки.

«Неправдива кремлівська інформація є найгіршою зброєю перед фізичною агресією. Російські пропагандистські «ЗМІ» також вбивають людей. Цієї ночі в Херсоні агресор зайняв телевежу для телерадіомовлення. Наразі в Херсонській області поширюються фейкові новини та дезінформація російської федерації. Яку необхідно зупинити!» - застеріг Ткаченко.

Міністр культури та інформаційної політики закликає обмежити каналам РФ будь-яку можливість отримувати прибуток.

«Цивілізований світ повинен обмежити можливості будь-якої діяльності та прибутку для компаній, що займаються пропагандою. Йдеться про такі «канали» як: «РТР Планета», «Россия 24», «НВ Мир», «Телеканал Союз», «8 канал International», «Беларусь 24», «Победа», «Первый Канал Европы», «RT ARADIC», «RT Documentary», «RT NEWS», «RT Espanol», «RT UK», «RT France», «RT NEWS», «RT DE» та інші канали, що поширюють кремлівську пропаганду», - пояснив Ткаченко.

За його словами, крім санкцій до телеканалів, варто запровадити обмеження для підприємств, які продають рекламу на каналах РФ.

«Обов’язково потрібно ввести санкції проти всіх підприємств, які продають рекламу на російських каналах: ТОВ «Національний рекламний альянс», що належить російському держпідприємству «Газпром» і має основну частку на рекламному ринку росії. А також ввести санкції проти ТОВ «Національний рекламний альянс». Мовчання – це бездіяльність. Яку в ситуації з війною в Україні неможливо допустити», - підсумував міністр культури та інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ткаченко закликає ЄС негайно застосувати санкції до всіх пропагандистських каналів агресора 5.00 5 2
Політика / Україна
05.03.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»