<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2022 636

Санкції не будуть зняті поки останній солдат РФ не покине Україну, - литовський європарламентар.

Санкції проти Російської Федерації не будуть зняті, доки останній російський солдат не покине територію України, а росіяни мають змиритися з новою реальністю – їм не раді у цивілізованому світі.

Paitras_04.03.22

Про це у коментарі Gordon.UA заявив депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

«Ну, те, що ми бачимо на місцях (в Україні – ред.) – російська агресія тільки посилюється. Російська сторона бомбардує і руйнує українські міста, вона вбиває безневинних людей, намагаючись захопити всю Україну. З огляду на це, я бачу тільки один шлях - санкції повинні бути посилені, і я впевнений, вони будуть посилені. Тому будь-які розмови про послаблення, пом'якшення чи відстрочення санкцій — це прийняття бажаного за дійсне. І я можу сказати вам, що це (скасування санкцій - ред.) не на порядку денному, і російська сторона має прокинутися та прийняти цю реальність», - заявив політик.

«Ми відкликали наші санкції щодо Криму? Ні. Оскільки він перебуває під окупацією, ми маємо дуже чітку політику, поки хоч один російський солдат і окупаційна влада перебуває і залишається на українській землі - ми не можемо зняти жодних санкцій. Москва має це ясно розуміти, і російське суспільство має це ясно розуміти. Справа не лише в уряді, російське суспільство має зіткнутися з новою реальністю, що їм не радіють у Європі та їм не радіють у цивілізованому світі», - заявив політик.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санкції не будуть зняті поки останній солдат РФ не покине Україну, - литовський європарламентар. 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2022 636
Еще материалы раздела «Україна»