<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2022 663

Радіаційний фон у ЧАЕС - у межах норми, а персонал десяту добу мужньо виконує свою роботу

Усі об'єкти ДСП "Чорнобильська АЕС" з 17:00 24 лютого продовжують перебувати під контролем збройних сил Російської Федерації.

administrative_center__radiation_control__11383715816__650x410_05.03.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням посиланням на Державну інспекцію ядерного регулювання України.

"Персонал ДСП "Чорнобильська АЕС" мужньо та героїчно виконує свої функції із забезпечення безпечної експлуатації об'єктів уже десяту добу поспіль, без ротації. Відсутність належного відпочинку та стресові ситуації у зв'язку з присутністю на території ДСП "Чорнобильська АЕС" озброєних ворожих військових суттєво збільшує ймовірність помилки оперативного персоналу. Такі помилки можуть призвести до важких радіаційних наслідків", - йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що роботу Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження не відновлено.

Однак регулювальний контроль стану ядерної та радіаційної безпеки ядерних установок та інших об'єктів на майданчику Чорнобильської АЕС та на території зони відчуження поки що неможливий.

Втрачено телефонний зв'язок із персоналом ЧАЕС, який залишається безпосередньо на станції, через пошкодження відповідних ліній.

Мобільного зв'язку на підприємстві немає з моменту захоплення території зони відчуження військовими Російської Федерації.

"За інформацією персоналу ДСП "Чорнобильська АЕС", що отримується по доступним каналам зв’язку, параметри безпеки об’єктів ДСП "Чорнобильська АЕС" перебувають в нормі", - підкреслюють у повідомленні.

Відзначимо, глава МАГАТЕ заявив про намір поїхати до Чорнобиля для контролю над ситуацією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Радіаційний фон у ЧАЕС - у межах норми, а персонал десяту добу мужньо виконує свою роботу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2022 663
Еще материалы раздела «Суспільство»