НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
06.03.2022 1698

Кабмін затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих окупантів

Кабінет міністрів затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих російських окупантів. Відповідну постанову уряд ухвалив 5 березня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на урядовий портал.

Зазначається, що документ прийняли для недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації та виникнення небезпечних інфекційних захворювань на території України.

За збір тіл будуть відповідати військові адміністрації разом з органами місцевого самоврядування. До складу відповідних груп повинні бути залучені представники сил територіальної оборони, Нацгвардії, поліції, ДСНС, слідчих органів, а також за згодою представники бюро судово-медичної експертизи, громадських та релігійних об’єднань, громадських організацій, волонтерів та інших.

Групи будуть забезпечені патолого-анатомічними мішками, гігієнічними засобами і обмундируванням та засобами фотофіксації, спеціалізованим транспортом для перевезення тіл або автомобілями з червоним хрестом.

Крім того, до збору за можливості будуть залучати журналістів для фіксування з метою подальшого інформування про наслідки вторгнення РФ.

Для інформування про знаходження тіл буде створений кол-центр при Нацполіції.

Тіла та рештки перевозяться до моргів або інших визначених місць і поміщаються до спеціальних рефрижераторів на залізничній базі або причепів-авторефрижераторів.

Після заповнення моргів тіла транспортуються до єдиного центру, з якого їх доставлять в Росію або на тимчасово окуповані території.

Передача тіл відбувається за участю представників міжнародних організацій лише після остаточного встановлення, впізнання, ідентифікації осіб загиблих, які проводяться не більш як 15 днів.

Невпізнані, невстановлені, неідентифіковані тіла та рештки залишаються на зберіганні у рефрижераторах до моменту встановлення осіб загиблих.

Нагадаємо, У Генеральному штабі ЗСУ розповіли, що з 24 лютого кількість убитих російських окупантів становить понад 11 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
06.03.2022 1698
Еще материалы раздела «Україна»