НОВИНИ ДНЯ: Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиків  До України знову повертається тепловсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2022 610

Російські військові використовують на техніці нацистський знак Z, - СБУ

Російські окупанти використовують на своїй техніці нацистські знаки Z. Такі знаки використовували під час Другої Світової війни в нацистських концтаборах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Під час Другої світової війни в нацистському концентраційному таборі Заксенхаузен буквою Z було позначено будівлю, де відбувалися масові вбивства. На цій "станції Z" розміщувався крематорій з 4 печами, в яких нацисти спалювали тіла ув'язнених", - сказано в повідомленні.

Також в СБУ додали, що до цієї станції була прибудована газова камера.

"У 1943 році там також була прибудована газова камера. Транспорт з людьми направляли безпосередньо до цієї будівлі, минаючи реєстрацію в таборі. Чим надихалися російські окупанти, плануючи знищення України та мирного населення, - вже зрозуміло. Але і кінець нацистського режиму ми теж пам'ятаємо. Окупантів чекає повний розгром і Гаазький трибунал", - підкреслили в СБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські військові використовують на техніці нацистський знак Z, - СБУ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.03.2022 610
Еще материалы раздела «Україна»