<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення Українивсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2022 5327

Українським водіям віком від 18 до 60 років спростили виїзд за кордон

Кабінет міністрів України спростив порядок перетину державного кордону для водіїв віком від 18 до 60 років. Але для цього потрібен спеціальний дозвіл.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МВС.

Повідомляється, що для налагодження міжнародної логістики спростили перетин державного кордону водіями віком від 18 до 60 років. Рішення стосується водіїв вантажівок і ж/д транспорту.

Йдеться про бронювання водіїв, які здійснюють:

  • міжнародні вантажні перевезення;
  • перевезення для потреб Збройних сил України;
  • перевезення медичних вантажів;
  • вантажів гуманітарної допомоги.

Для отримання дозволу рішення перевізник повинен звернутися з даними про водіїв до Міністерства інфраструктури України або в обласну, Київську міську військову адміністрацію.

Інформацію про бронювання водіїв будуть направляти в Адміністрацію Державної прикордонної служби. Перевізники з ліцензією на міжнародні вантажні перевезення можуть подати повідомлення як у письмовому вигляді, так і в електронному вигляді з використанням електронного Кабінету перевізника Системи "ШЛЯХ".

Міністерство інфраструктури обіцяє оформляти в необхідні документи протягом двох годин. Відповідальність за повернення водія на територію України лежить на перевізнику.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники почали затримувати і вилучати російське майно при спробі перетнути кордон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українським водіям віком від 18 до 60 років спростили виїзд за кордон 5.00 5 1
Політика / Україна
09.03.2022 5327
Еще материалы раздела «Україна»