<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.03.2022 1529

Росія має проблеми з продажем нафти, – Reuters

За оцінкою Goldman Sachs, більше половини російської нафти, що експортується з російських портів, залишається непроданою. За оцінками JP Morgan, для 70% російської нафти, яка транспортується морем, зараз шукають покупців.

Про це повідомляє Reuters.

Після запровадження США та Великобританією заборони на імпорт нафти з Росії трейдери почали ухилятися від російських поставок через занепокоєння, що вони можуть ненавмисно порушити санкції.

Покупців також хвилює репутаційний удар, який Shell зазнала у вихідні, купивши російську нафту, констатує Reuters.

«Якщо тенденція продовжиться, це означатиме зниження російського морського експорту нафти та нафтопродуктів на 3 мільйони барелів на добу», – зазначили Goldman Sachs.

Росія експортує близько 7 мільйонів барелів на день сирої та переробленої нафти, що становить близько 7% світових поставок.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росія має проблеми з продажем нафти, – Reuters 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
09.03.2022 1529
Еще материалы раздела «Економіка»