<
НОВИНИ ДНЯ: У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISWвсі новини дня
Політика
Світ
09.03.2022 607

"Буде нападом на НАТО": Столтенберг застеріг Росію від атак на канали постачання Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг чітко роз'яснив, що альянс не миритиметься зі спробами Росії зірвати постачання озброєння до України країнами-членами об'єднання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СВC.

Генсек НАТО попередив, що напад РФ на канали постачання союзників України призведе до воєнного конфлікту з альянсом.

"Союзники допомагають Україні відстоювати закріплене в статуті ООН право на самооборону. Росія є агресором, а Україна захищається. Якщо відбудеться будь-який напад на одну з країн НАТО чи територію НАТО, то спрацює стаття 5", – заявив Столтенберг.

Стаття 5 – пункт установчого договору альянсу, який визначає напад на одного члена НАТО нападом на всі країни-члени. Столтенберг також висловив сподівання, що Володимир Путін усвідомлює позицію організації.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Буде нападом на НАТО": Столтенберг застеріг Росію від атак на канали постачання Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
09.03.2022 607
Еще материалы раздела «Світ»