<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Україна
10.03.2022 1114

Квін назвала запровадження безпольотної зони над Україною "явною ескалацією"

У посольстві Сполучених Штатів продовжують наполягати, що запровадження безпольотної зони над Україною не зупинить агресію Росії.

Про це тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

Дипломатка наголосила, що в міжнародному співтоваристві тривають дискусії щодо подальшої допомоги Україні. За її словами, це ситуація, "що розвивається".

"Єдине, що я хотіла б додати щодо безпольотної зони: неготовність до чогось подібного частково пов'язана з тим, що це явно було б ескалацією. Іншими словами, ви знаєте, що для США або інших союзників по НАТО, якщо вони лоб в лоб зіткнуться з російськими військовими – це, швидше за все, призведе до ескалації ситуації, а не до її деескалації", – заявила Квін.

Тимчасова повірена наголосила на намаганні США розрядити ситуацію у цей момент. Разом із іншими союзниками американці шукають креативний підхід, який міг би допомогти знайти "корисне рішення" для оборони України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Квін назвала запровадження безпольотної зони над Україною "явною ескалацією" 5.00 5 2
Політика / Україна
10.03.2022 1114
Еще материалы раздела «Україна»