<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Росія
11.03.2022 854

Із Росії заборонили вивозити закордонні товари та обладнання - у списку понад 200 назв

Уряд рф визначив список раніше завезених до росії з-за кордону товарів та обладнання, які до кінця 2022 року забороняється вивозити з країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на повідомлення російського кабміну.

«До переліку включено технологічне, телекомунікаційне, медичне обладнання, транспортні засоби, сільгосптехніку, електричну апаратуру – ​​всього понад 200 найменувань товарів, у тому числі залізничні вагони та локомотиви, контейнери, турбіни, верстати для обробки металу та каменю, монітори, проектори, пульти та панелі», - йдеться у повідомленні уряду рф.

Одночасно ухвалено рішення про обмеження вивезення з росії деяких видів лісоматеріалів.

Уточнюється, що вивезення перелічених товарів дозволено до держав-членів Євразійського економічного союзу, а також відторгнутих від Грузії територій Абхазії та Південної Осетії. Щодо них діятиме дозвільний порядок вивезення, затверджений окремою постановою уряду. Відповідні дозволи видаватимуться Мінсільгоспом, Мінтрансом, Мінпромторгом, Мінцифри та Мінприроди.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Після початку війни з Україною Росія була піддана масштабним та всебічнім санкціям з боку світової спільноти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Із Росії заборонили вивозити закордонні товари та обладнання - у списку понад 200 назв 5.00 5 1
Політика / Росія
11.03.2022 854
Еще материалы раздела «Росія»