<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2022 623

Путін віддав наказ про підготовку теракту на ЧАЕС, - розвідка

Володимир Путін віддав наказ з приводу підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції. На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи, відповідальність за яку окупанти спробують перевести на Україну.

В цей час ЧАЕС повністю відключені від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Станція знеструмлена. Ресурс наявних дизель-генераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки.

Також повідомляється, що окупанти відмовилися дати доступ до станції українським ремонтникам. І за наказом Лукашенка, туди зайшли ремонтники з Білорусі.

За даними розвідки, під виглядом ремонтників туди заходять російські диверсанти для організації теракту.

"В останні дні путінські війська завдали ударів по Запорізькій АЕС і Харківському фізико-технічному інституту (там знаходиться експериментальний ядерний реактор). Заради імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові "докази" на підтвердження своєї версії", - повідомляють у розвідці.

Зокрема, в районі аеропорту Антонов в Гостомелі відзначені російські автомобільні рефрижератори, що збирають тіла загиблих українських захисників. Існує ймовірність, що вони будуть видаватися за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС.

У розвідці припустили, що не отримавши бажаний результат від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок з підтримки України.

"Зараз і Україна, і світ, і сама Росія розуміють, що заяви про причетність України до створення ядерної небезпеки – тільки постановка за бездарним сценарієм. Не дивлячись на це, подібні дії Путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу. Схоже, саме на це розраховує російський диктатор, вимагаючи неприйнятних поступок", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін віддав наказ про підготовку теракту на ЧАЕС, - розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
11.03.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»