<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
12.03.2022 643

Кулеба закликав світ надати Україні літаки на тлі гуманітарної катастрофи у Маріуполі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав надати Україні літаки на тлі загибелі 1,5 тисячі мирних жителів Маріуполя.

Про це він заявив у Твітері, передає Укрінформ.

«Обложений Маріуполь - це зараз найгірша гуманітарна катастрофа на планеті. 1582 загиблих мирних жителі за 12 днів, навіть похованих у братських могилах, як ця. Не в змозі перемогти українську армію, Путін бомбить беззбройних, блокує гуманітарну допомогу. Нам потрібні літаки, щоб зупинити російські військові злочини!», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня українська делегація в ОБСЄ поінформувала країни-учасниці про варварський авіаобстріл російськими військами пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі та цинічні спроби кремлівської пропаганди приховати цей злочин.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба закликав світ надати Україні літаки на тлі гуманітарної катастрофи у Маріуполі 5.00 5 2
Політика / Світ
12.03.2022 643
Еще материалы раздела «Світ»