<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травнявсі новини дня
Політика
Росія
12.03.2022 1826

У Світовому банку дали невтішний прогноз Росії – що чекає на країну

У Світовому банку заявили, що Росія і Білорусь на межі дефолту.

Через масштабні санкції Заходу за вторгнення в Україну Росія і Білорусь стали дуже близькими до дефолту.

9 березня американське рейтингове агентство Fitch надало Росії рейтинг "дефолт неминучий". Перегляд кредитного рейтингу Москви стався раніше запланованого терміну – це мало статися не раніше середини травня. Аналітики агентства вже не бачать перспектив для вирівнювання ситуації.

Водночас у Світовому банку вважають, що дефолт у РФ та Білорусі не є невідворотним, однак країни надзвичайно близькі до нього.

Що кажуть економісти

Головна економістка Світового банку Кармен Рейнгарт заявила, що через низку санкцій та обмежень щодо Росії за її військову агресію країна відрізана від світових фінансових ринків. Відтак РФ разом із Білоруссю вже дуже близькі до дефолту.

"Вони ще не оцінюються агентствами як такі за замовчуванням, але дуже близькі", – наголосила Рейнгарт.

Майже половина суверенних облігацій РФ у твердій валюті – у руках іноземних інвесторів. У Росії майже $100 млрд непогашених міжнародних облігацій. 16 березня країна має виплатити $107 млн у вигляді купонних виплат за двома облігаціями.

Рейнгарт заявила, що є ще одна проблема, яка стосується російського приватного сектору.

"Я хвилююся про те, чого не бачу. Фінансові установи добре капіталізовані, але їхні балансові звіти часто непрозорі... Існує проблема дефолтів російського приватного сектору", – сказала Рейнгарт

Економіка Росії летить на дно

Десятки світових компаній виходять з ринку Росії, США та Велика Британія повністю відмовилися від російської нафти та газу.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Світовому банку дали невтішний прогноз Росії – що чекає на країну 5.00 5 2
Політика / Росія
12.03.2022 1826
Еще материалы раздела «Росія»