<
НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
13.03.2022 488

"Крига скресла, процес пішов", – посол ЄС про членство України

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас записав відеозвернення до українців. Європейський дипломат запевнив, що робота із приєднання України до ЄС розпочалася, "крига скресла, процес пішов".

"11 березня на своєму саміті у Версалі глави держав та урядів ЄС обговорили заяву України на членство в ЄС. Вони дали чіткий політичний сигнал: Україна належить до європейської сім'ї. Роботу щодо членства України в ЄС розпочато, крига скресла, процес пішов", – сказав Маасікас.

Посол зазначив, що країни-члени ЄС і союзники постачають Україні зброю, і ще більше допомоги попереду. Він наголосив, що ЄС допомагає українському народові пережити цей терор.

"По-перше, ми надаємо гуманітарну підтримку: всі країни-члени ЄС зробили внесок у Механізм цивільного захисту ЄС. Мільйони транспортних засобів, аптечок, наметів, ковдр і спальних мішків уже прибувають в Україну", – розповів Маасікас.

По-друге, наголосив дипломат, Євросоюз захищає тих, хто рятується від путінського терору.

"ЄС уперше активізував директиву про тимчасовий захист. Вона допоможе українцям, які прибувають до ЄС, забезпечуючи благополуччя та медичне обслуговування, доступ до ринків праці та освіти", – зазначив він.

Матті Маасікас додав, що перший транш нової макрофінансової допомоги ЄС Україні – 300 млн євро – вже надійшов в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Крига скресла, процес пішов", – посол ЄС про членство України 5.00 5 2
Політика / Україна
13.03.2022 488
Еще материалы раздела «Україна»