<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Світ
14.03.2022 597

США попередили РФ: якщо вистрілите по території НАТО, блок відповість "всією силою"

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив, що якщо Росія вистрілить по території НАТО, блок відповість всією своєю міццю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Зокрема, за словами Саллівана, постріл по території Північноатлантичного альянсу приведе в дію статтю 5 НАТО, згідно з якою напад на одного союзника блоку буде розглядатися як напад на всіх союзників.

"Якщо відбудеться військовий напад на територію НАТО, це викличе застосування статті 5, і ми задіємо всю силу альянсу НАТО у відповідь на це. Я скажу лише, що якщо Росія нападе, обстріляє, зробить постріл по території НАТО, альянс НАТО відповість на це", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні російські війська здійснили авіаудари по Яворівському полігону у Львівській області. Полігон знаходиться в 20 км від кордону з Польщею, яка входить в НАТО.

Салліван заявляв, що авіаудари по Яворову є ознакою розчарування президента РФ Володимира Путіна ходом військових дій в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
США попередили РФ: якщо вистрілите по території НАТО, блок відповість "всією силою" 5.00 5 1
Політика / Світ
14.03.2022 597
Еще материалы раздела «Світ»