<
НОВИНИ ДНЯ: Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги СШАвсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2022 613

Ляшко закликає фармацевтичні компанії піти з ринку РФ

У МОЗ наголосили, що підтримка України міжнародними компаніями та виробниками - це тест на відданість людським цінностям. Зокрема, через війну РФ проти України ринок ворога покинули вже сотні компаній. Також закликають це зробити фармацевтичні компанії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра охорон здоров'я Віктора Ляшка.

За його словами, підтримка Україні надається шляхом створення гуманітарних фондів, прямих цільових перерахувань коштів Червоному Хресту, ЮНІСЕФ, а також шляхом безпосередньої передачі ліків.

На сьогодні вже понад 4,7 мільйона доз життєво необхідних лікарських засобів та понад 28 мільйонів євро зібрано провідними європейськими виробниками для допомоги Україні.

Також понад 300 керівників фармацевтичних та біотех-компаній вийшли з відкритим листом, який закликає припинити бізнес та партнерські зв’язки з Росією та російськими компаніями.

"Не повинно бути ніяких таємних змов з військовими злочинцями. Якщо когось влаштовує уряд, який бомбить і обстрілює мирного сусіда до забуття, то фармацевтичні компанії повинні докласти зусиль, щоб Путін та його клептократи відчули гнів свого народу", - сказав Ляшко.

Окрім того, Ляшко закликав ігнорувати Росію, не вести з нею бізнес та не поставляти до неї товари.

Раніше ми повідомляли, що у МОЗ розповіли, на які посади в аптеках залучатимуть студентів-медиків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ляшко закликає фармацевтичні компанії піти з ринку РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
14.03.2022 613
Еще материалы раздела «Україна»