<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
13.03.2022 593

У Європарламенті вимагають від РФ звільнити викраденого українського журналіста Батурина

Європейський парламент вимагає негайно відпустити Олега Батурина та всіх нещодавно викрадених людей.

1519912564-4473_13.03.22

Депутати Європейського парламенту в ексклюзивному коментарі УНІАН виступили із заявою в якій покладають на Росію відповідальність за викрадення українського журналіста Олега Батурина у місті Каховка і вимагають звільнити його.

"Ми, члени Європейського парламенту, самими категоричними висловлюваннями засуджуємо викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина в місті Каховка в Україні. Європейський парламент вимагає негайно відпустити Олега Батурина і всіх нещодавно викрадених людей", - йдеться в заяві.

"Ми також закликаємо світову спільноту до підтримки цієї вимоги щодо всіх викрадених журналістів і громадян в Україні. Повна відповідальність за ці злочини лежить на Російській Федерації", - резюмували політики.

Учасники заяви, депутати Європарламенту:

1.Петраш Ауштрявічюс, партія "Оновлення Європи"

2.Віола Фон Крамон Таубадель, партія "Зелені"

3.Юозас Олекас, партія "Соціалісти"

4.Міхаель Галлер, партія "Європейська народна партія"

5.Рамона Вікторія Стругаріу, партія "оновлення Європи"

А також народний депутат України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зникнення Батурина:

12 березня 2022 року в Каховці (Херсонська область) ввечері зник місцевий журналіст Олег Батурин. Колеги підозрюють, що його викрали окупанти.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Європарламенті вимагають від РФ звільнити викраденого українського журналіста Батурина 5.00 5 2
Політика / Україна
13.03.2022 593
Еще материалы раздела «Україна»