<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2022 1395

Застрелили прямо в інвалідному візку: окупанти вбили відомого волонтера, який пройшов полон "ЛНР"

Український волонтер, підприємець Олександр Кононов був застрелений окупантами у своєму будинку в смт Борівське Луганської області. Його застрелили прямо в інвалідному візку, без якого він не міг обходитися через важку інвалідність.

d9a9667d-6075-435d-8e70-6ce56f67a1f8_14.03.22

Про це написав журналіст Руслан Горовий в Facebook. Пише rbc.ua.

"Сані більше немає. Пережити окупацію, полон, нове вторгнення і бути застреленим у власному будинку просто в колясці. Тварюки. Спи, братик. Ти дуже крутий. Ти справжній українець Донбасу. Мордор маст дай", - написав журналіст.

Був волонтером попри інвалідність та провів 98 днів у полоні

Кононов мав інвалідність першої групи - в результаті травми на металовиробництві майже 20 років тому втратив праву руку і ліву ногу.

Від початку російсько-української війни в 2014 році допомагав українським добровольцям: своїм автомобілем возив їм їжу, а часом і доставляв бійців на позиції.

Разом з дружиною потрапив до рук терористів, 98 днів провів у полоні.

Після звільнення заснував власний бізнес - "Сири Санича", яким займався спочатку на Житомирщині, потім на Черкащині. Згодом повернувся на рідну Луганщину.

Оценка материала:

5.00 / 2
Застрелили прямо в інвалідному візку: окупанти вбили відомого волонтера, який пройшов полон "ЛНР" 5.00 5 2
Політика / Україна
14.03.2022 1395
Еще материалы раздела «Україна»