<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2022 753

Росіяни збили свій безпілотник і спробували видати за український "Байрактар"

13 березня російськими військовими був збитий свій же російський безпілотник. Але пропаганда РФ спробувала видати його останки за збитий український "Байрактар".

256057_650x410_14.03.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook генерала Валерія Залужного.

"Ця війна доводить, як далеко ми просунулися вперед за останні роки. Сьогодні армія РФ за рівнем професіоналізму - це ми зразка початку 2014-го. Показовим прикладом їхньої "військової майстерності" є історія зі "збитим" українським Байрактаром", - йдеться у зверненні Залужного.

За його словами, 13 березня о 9:32 в районі Веселе Харківської області підрозділом протиповітряної оборони 6 армії ЗС РФ з ЗРК "ТОР" на висоті 3200 м був збитий російський БПЛА, який висувався для проведення розвідки на харківському напрямку. При цьому російські військовослужбовці протиповітряної оборони доповіли керівництву про знищення БПЛА "Байрактар" наших Збройних сил.

Результати розслідування причин зникнення БПЛА ЗС РФ довели факт його збиття власним ЗРК ППО, проте командування армії вирішило приховати цю інформацію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни збили свій безпілотник і спробували видати за український "Байрактар" 5.00 5 2
Політика / Україна
14.03.2022 753
Еще материалы раздела «Україна»