<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Україна
14.03.2022 929

Жирнов пояснив, чому Росії не вдасться штурмувати Київ

Для того, аби штурмувати українську столицю, потрібне надзвичайно велике угруповання військ. Що дуже важко для Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Київської міської військової адміністрації Миколу Жирнова інтерв'ю НВ.

"За всіма військовими канонами для того, аби заволодіти Києвом противник повинен створити внутрішнє і зовнішнє кільце оточення", - сказав Жирнов.

Він пояснив, сили тих, хто намагається взяти Київ, мають бути в 5-7 разів більшими за тих, хто обороняється.

"Війська, які входять до внутрішнього кільця повинні штурмувати Київ, а які входять до зовнішнього кільця - мають забезпечувати безпеку від деблокуючих військ. Київ - велике місто з великою інфраструктурою, в якому до війни проживало понад 4 млн громадян", - зазначив Жирнов.

За його словами, наразі місто має надзвичайно велике угрупування військ, тому нині, щоб створити угрупування ворог повинен зібрати всі наявні людські ресурси та привезти до Києва.

"Приміром, у період Другої світової війни, для штурму Берліну знадобилося 2 млн людей і 42 тисяч артилерійських стволів. Тому наразі створити таке угрупування, яке б штурмувало Київ, надзвичайно важко, навіть для такої країни, як Росія", - резюмував Жирнов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жирнов пояснив, чому Росії не вдасться штурмувати Київ 5.00 5 1
Політика / Україна
14.03.2022 929
Еще материалы раздела «Україна»